Update December 2021 Covid-19

Geachte heer / mevrouw,

Middels dit bericht willen we u graag informeren rondom onze maatregelingen naar aanleiding van het Corona-virus (COVID-19).

Wij zijn OPEN en u bent van harte welkom in onze praktijk! Er geldt een mondkapjesplicht dus vergeet deze niet.

Wij mogen onze werkzaamheden voortzetten en kunnen nog steeds met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) een verschil maken. Aangezien wij alternatieve zorg verlenen en vallen onder de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen in de Zorg (WKKGZ) is de conclusie dat onze praktijk open mag blijven voor het verlenen van zorg. Zo kunnen wij hopelijk een lichtpuntje brengen in de donkere lockdown dagen van december.

Heeft u vragen?
Op onze website staan antwoorden op veelgestelde vragen. Staat uw vraag daar niet bij, stuur dan een e-mail aan info@acupunctuurdenhaag.com. Indien u benieuwd bent naar de meest recente coronamaatregelen kunt u een kijkje nemen op deze pagina.

Maak nu een afspraak!

Met vriendelijke groeten,

Acupuncture & Herbs Clinic

Update 11 Mei 2020

Geachte heer / mevrouw,

Zoals u wellicht al vernomen heeft zullen wij vanaf 11 mei 2020 opengaan. We maken alleen afspraken met cliënten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn en dat ze niet vallen onder de risicogroepen zoals gedefinieerd door het RIVM.

U kunt geen afspraak maken als u behoort tot de groep kwetsbare mensen zoals gedefinieerd door de RIVM.

Aan de hand van de huidige richtlijn van het RIVM kan er onderscheid gemaakt worden tussen verschillende groepen patiënten:

 • Groep 1: Personen zonder COVID-19 klachten en die niet aan de kenmerken voldoen;
 • Groep 2: Personen zonder symptomen passend bij COVID-19, maar met een verhoogde kans op een ernstig beloop van COVID-19;
 • Groep 3: Personen met symptomen passend bij COVID-19, of gezinsleden met symptomen passend bij COVID-19, of personen met een verhoogde kans op infectie;
 • Groep 4: Personen met bewezen COVID-19, of gezinsleden met bewezen COVID-19, of personen in thuisisolatie, of personen < 2 weken genezen van COVID-19.

Telefonisch contact

Voordat u naar de praktijk mag komen zullen wij eerst telefonisch contact met u opnemen om te controleren of u of iemand in uw omgeving COVID-19 heeft of heeft gehad. Het is belangrijk dat COVID-19 geen kans krijgt zich te verspreiden in of vanuit de praktijk. Door veilig en verantwoordelijk te werken kan de praktijk open blijven en kunnen de behandelingen blijven plaatsvinden. Samen gezond samen sterk!

Aanvullende maatregelen in onze praktijk

Wat vragen we van u?

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd bij ons binnen;
 • Kom alleen, het aantal personen in de praktijk houden wij graag beperkt;
 • Houd 1.5 meter afstand van elkaar;
 • Probeer als het mogelijk is zo min mogelijk deurkrukken, tafeloppervlakken en stoelen aan te raken met uw handen;
 • Was en droogt de handen voor aanvang van de behandeling met water en zeep, droogt de handen met een tissue en gooit deze weg in een met voetbediening, afsluitbare afvalbak. Of gebruikt de handcleaner op basis van alcohol (bijv. Sterrilum);
 • Neem zelf een handdoek(en) mee voor op de behandelbank en/of voor afdekking. Deze handdoek(en) worden na de behandeling weer mee naar huis genomen.

Onze voorzorg maatregelen:

Wat verwacht u van ons?

 • Dat de therapeut geen ziekteverschijnselen heeft;
 • Wij geven geen hand bij binnenkomst en dragen ter bescherming;
 • Na iedere cliënt reinigen en desinfecteren we alle vervuilde oppervlakken en ruimtes waar u bent geweest;
 • We ventileren de behandelkamer;
 • We plannen meer tijd voor de afspraken om bovenstaande voorzorgsmaatregelen mogelijk te maken.

 

Algemene voorwaarden

Cliënten kunnen ten allen tijde kosteloos de afspraak annuleren indien:

 • U verkouden bent of andere klachten ervaart die op besmetting kunnen duiden;
 • Bij er coronabesmetting is geconstateerd bij u of uw familie; Deze dient gedurende 14 dagen in quarantaine te gaan. Pas nadat klachten minimaal 3 dagen weg zijn, kan een nieuwe afspraak worden ingepland. De therapeut informeert bij de cliënt of deze de verplichte maatregelen in acht heeft genomen en legt dit vast in het dossier.

We hopen op uw begrip dat als gevolg van deze situatie uw afspraak wellicht later plaatsvindt dat u had gehoopt.

Wij kijken wij er naar uit om u weer van dienst te zijn zoals u dat van ons gewend bent.

Met vriendelijke groeten,

Acupuncture & Herbs Clinic

hooikoorts en acupunctuur Den Haag

Hooikoorts en acupunctuur

Pollen zweven weer in de lucht, gras volop in de bloei en bomen die groeien. Dat kan maar één ding betekenen: hooikoorts. …

Long COVID-19

Long COVID-19 en Acupunctuur

De meeste mensen die Covid oplopen, worden niet ernstig ziek en worden relatief snel beter. Echter, hebben sommigen langdurige …

tabak

Acupunctuur en Stoppen Met Roken

Roken kun je ook wel omschrijven als een nicotineverslaving, het is een complexe verslaving met zowel psychologische als …