Blog

Lees onze artikelen en breng uw lichaam weer in balans.

acupunctuur rugpijn

Rugpijn en Acupunctuur

Pijn aan de onderrug is een van de meest voorkomende redenen dat iemand een acupunctuur behandeling neemt. Het is zelfs de meest voorkomende reden waarom iemand naar de huisarts gaat.

Deze oncomfortabele klacht aan je rug kan acuut zijn of chronisch. Het kan een scherpe pijn zijn in je onderrug door een verrekte spier of een constante pijn door artrose. In veel gevallen wordt onderrug pijn veroorzaak door simpele dingen zoals een slecht postuur of door het verrichten van een verkeerde handeling. Maar desalniettemin moet rugpijn serieus genomen worden, het kan een teken zijn van een ergere aandoening.

Oorzaken van (onder-)rug pijn

De Traditionele Chinese Geneeswijzen (TCG) heeft een ander perspectief over de oorzaken van rugpijn dan de Westerse geneeswijzen.

Volgens de TCG, is een van de meeste voorkomende oorzaken van rugpijn een zwakte in de nieren door een blokkade in de meridianen (energie kanalen). Doordat de nieren nabij de onderrug liggen zijn de nieren nauw “verbonden” met de onderrug. Onderrug pijn door een zwakte in de nieren gaat meestal gepaard met een zwakke knie of/en kniepijn, doordat de nier meridianen ook langs de kniegewrichten gaat.

De nieren werken samen met de blaas in de Traditionele Chinese geneeswijzen. De blaas meridiaan loopt van de rug en splits zich in twee evenwijdige meridianen aan beide kanten van de ruggengraat. Wanneer deze meridianen geblokkeerd zijn, zal er ook rugpijn kunnen ontstaan

Acupunctuur voor (onder-)rug pijn

Acupunctuur bestrijdt rugpijn in een aantal manieren. Het helpt de ontsteking te verminderen en de bloed toestroming te verbeteren in de plek waar de pijn wordt veroorzaakt. Acupunctuur helpt ook door het vrijlaten van meer endorfines, de natuurlijk pijnstillers van je lichaam. Door acupunctuur zullen de geblokkeerde meridianen vrijgemaakt worden waardoor de “qi” (energie) weer kan doorstromen.

Als de rugpijn wordt veroorzaakt door een zwakte in de nieren, is acupunctuur met traditionele Chinese kruiden een effectieve manier om je nieren weer in balans te brengen en te laten functioneren. Hierdoor zal de rugpijn van binnen uit worden verholpen.

Acupunctuur voor rugpijn is veilig, effectief en het belangrijkst, het is natuurlijk. Onze acupuncturisten zijn gespecialiseerd in het behandelen van rugpijn. Klik hier om een afspraak te maken.

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hooikoorts en acupunctuur Den Haag

Hooikoorts en acupunctuur

Pollen zweven weer in de lucht, gras volop in de bloei en bomen die groeien. Dat kan maar één ding betekenen: hooikoorts. …

Long COVID-19

Long COVID-19 en Acupunctuur

De meeste mensen die Covid oplopen, worden niet ernstig ziek en worden relatief snel beter. Echter, hebben sommigen langdurige …

tabak

Acupunctuur en Stoppen Met Roken

Roken kun je ook wel omschrijven als een nicotineverslaving, het is een complexe verslaving met zowel psychologische als …