Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten bij mijn eerste consult.

Tijdens de eerste consult zal onze acupuncturist een anamnese afnemen, er worden vragen gesteld over uw gezondheidsklachten. Daarna zal de acupuncturist een pols en tong diagnose bij u afnemen. Als de diagnose is vastgesteld kan de acupuncturist een gepersonaliseerde behandeltraject opmaken. Nadat de behandelproject is besproken kan de acupunctuur behandeling beginnen. De eerste consult gesprek zal ongeveer 15 minuten duren en de acupunctuur behandeling 40 min.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Wij kunnen nu nog niet constateren hoeveel behandelingen u nodig zal hebben, want elke behandelplan is gepersonaliseerd. Pas na de eerste consult kan er een schatting worden gemaakt. De meeste patiënten hebben een behandelplan van 10-12 acupunctuur sessies nodig.

Doet acupunctuur pijn?

Acupunctuur doet vrijwel geen pijn. De meeste patiënten beschrijven een doffe, licht pijnlijke sensatie als de naald wordt ingebracht.

Met welke klachten kan ik bij jullie terecht?

U kunt bij ons terecht voor vrijwel alle klachten, klik hier voor meer informatie.

Hoe werkt de vergoeding?

 • Eerst betaalt u vooraf zelf de behandelkosten
 • Wij maken een factuur van alle behandelingen na uw behandelperiode
 • Deze factuur kunt u declareren bij uw zorgverzekeraar

Werkt acupunctuur echt?

Volgens de WHO (World Health Organisation) , is accupunctuur effectief voor een heleboel gezondheidsproblemen. Afgelopen 20 jaar is er veel onderzoek gedaan naar acupunctuur, meer dan 13.000 studies in 60 landen. Uit al deze onderzoeken kan geconcludeerd worden dat acupunctuur zeker werkt.

Is acupunctuur veilig?

Acupunctuur is zeker veilig. Wij gebruiken gedesinfecteerde acupunctuur naalden van roestvrijstaal; deze zullen nog een keer gedesinfecteerd worden voor de behandeling.

Waarom staat mijn zorgverzekeraar er niet bij?

Niet alle zorgverzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen. Wij raden u aan om contact te nemen met uw zorgverzekeraar.

Kan ik bij jullie pinnen?

Bij ons kunt u pinnen zonder extra kosten en contant betalen. Wij beschikken over een SumUp kaartlezer, deze accepteert de meeste betaalpassen dus ook creditcard.

Staat uw vraag er niet bij? Neem contact met ons op.

Wij reageren binnen 24 uur!
  hooikoorts en acupunctuur Den Haag

  Hooikoorts en acupunctuur

  Pollen zweven weer in de lucht, gras volop in de bloei en bomen die groeien. Dat kan maar één ding betekenen: hooikoorts. …

  Long COVID-19

  Long COVID-19 en Acupunctuur

  De meeste mensen die Covid oplopen, worden niet ernstig ziek en worden relatief snel beter. Echter, hebben sommigen langdurige …

  tabak

  Acupunctuur en Stoppen Met Roken

  Roken kun je ook wel omschrijven als een nicotineverslaving, het is een complexe verslaving met zowel psychologische als …