Blog

Lees onze artikelen en breng uw lichaam weer in balans.

Long COVID-19

Long COVID-19 en Acupunctuur

De meeste mensen die Covid oplopen, worden niet ernstig ziek en worden relatief snel beter. Echter, hebben sommigen langdurige problemen nadat ze hersteld zijn van de oorspronkelijke infectie – zelfs als ze in eerste instantie niet erg ziek waren. Volgens het RIVM hebben sommige mensen langdurige klachten na een SARS-CoV-2 infectie. Dit wordt “Long COVID” of “PASC” genoemd: Post-Acute Sequelae of SARS-C0V-2. Deze symptomen kunnen enkele weken na COVID-19 maar soms ook enkele maanden aanhouden.

Wat zijn Long Covid-19 symptomen?

Voordat we ingaan op de werking van acupunctuur op Long Covid-19 is het handig om meer te weten te komen welke symptomen behoren tot Long Covid-19. De symptomen van Long COVID-19 verschillen sterk van persoon tot persoon.

Mensen met “Long COVID-19” kunnen symptomen ervaren als:

 • Chronische vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Spierpijn
 • Oorsuizen
 • Slecht geheugen
 • Slaperig
 • Snelle hartslag
 • Kortademigheid
 • Verminderd gezichtsvermogen
 • Piepen of verminderde longcapaciteit
 • Langdurig reukverlies
 • Pijn op de borst
 • Problemen met geheugen en concentratie (“brain fog”)

Acupunctuur en Long Covid-19

Een belangrijk doel van acupunctuur met betrekking tot Covid-19 is het verhogen van de weerstand van mensen tegen toekomstige infecties. Tevens is er behoefte aan onmiddellijke hulp voor diegenen die worstelen met langdurige symptomen van de ziekte, oftewel Long Covid-19.

De symptomen variëren in soort, intensiteit en duur. Hierdoor suggereren sommige deskundigen dat er dat er verschillende syndromen in het spel kunnen zijn, met als gevolg dat de diagnose moeilijk te stellen is. Sommige mensen krijgen misschien niet de erkenning en behandeling die ze nodig hebben, op het gebied van mentale en lichamelijke gezondheid.

Acupunctuur die gebaseerd is op de traditionele Oost-Aziatische modellen is goed in staat om mensen met Long Covid te helpen. Tevens worden patiënten met meervoudige, chronische symptomen behandeld volgens een holistische benadering. Zo helpt het hun eigen zelfgenezend vermogen te ondersteunen om een betere algemene verbetering te bieden, in plaats van zich te richten op één symptoom per keer. Ook omvat deze benadering de effecten op het immuunsysteem en ontstekingsprocessen processen die hierboven zijn besproken, die op hun beurt een rol kunnen spelen bij de behandeling van Long Covid-19, net zoals ze kunnen spelen bij het voorkomen van infectie.

Chinese Kruiden en Long Covid

Er zijn veel natuurlijke Traditionele Chinese Kruiden (geneeskrachtige planten) die u gemakkelijk bij ons kunt kopen. Neem deze elke dag inom uw immuniteit te verbeteren en infectie te voorkomen. Daarnaast zal de behandelaar voor ieder persoon een specifiek kruiden recept maken zodat het past bij diegene en de bijbehorende klachten. De behandelingsstrategie van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) die wordt gebruikt om COVID-19 met Chinese geneesmiddelen te behandelen, is vergelijkbaar met die welke werd gebruikt om de SARS-uitbraak te behandelen.

Maak nu een afspraak

Ondanks dat Long Covid-19 relatief nieuw is, heeft acupuncturist Li veel succes gehad met het behandelen van Long Covid-19. Wij hopen natuurlijk dat we meer mensen hiermee kunnen helpen. Wil je meer weten of een afspraak maken voor professionele ondersteuning om van je post-COVID klachten af te komen? Klik hier voor vragen of om een afspraak te maken. De TCG-zorgverleners kunnen mensen met “Long COVID” behandelen met verschillende disciplines zoals Acupunctuur en Kruidengeneeskunde om zo van hun klachten af te komen.

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hooikoorts en acupunctuur Den Haag

Hooikoorts en acupunctuur

Pollen zweven weer in de lucht, gras volop in de bloei en bomen die groeien. Dat kan maar één ding betekenen: hooikoorts. …

Long COVID-19

Long COVID-19 en Acupunctuur

De meeste mensen die Covid oplopen, worden niet ernstig ziek en worden relatief snel beter. Echter, hebben sommigen langdurige …

tabak

Acupunctuur en Stoppen Met Roken

Roken kun je ook wel omschrijven als een nicotineverslaving, het is een complexe verslaving met zowel psychologische als …