Blog

Lees onze artikelen en breng uw lichaam weer in balans.

acupunctuur en afvallen

Acupunctuur en afvallen

De huidige aanpak om obesitas te bestrijden is gebaseerd op gedragswijzigingen, d.w.z. minder eten en meer bewegen. Ons is dit al dertig jaar verteld, maar de obesitascijfers blijven exploderen. Waarom? Misschien is er meer aan de hand dan alleen gedrag.

Een groeiend gebied van onderzoek naar obesitas toont aan dat de oorzaak vooral een hormonaal probleem kan zijn. Studies hebben aangetoond dat gewichtsverlies op lange termijn moeilijk te bereiken is door alleen maar te eten en te bewegen. Veel mensen denken dat een (keto-) dieet en beweging de enige oplossingen zijn voor het afslanken, maar dat is niet zo. Hormonale regulering is de sleutel om je lichaam in topconditie te krijgen om gewicht te verliezen. Een van de mechanismen achter het succes van acupunctuur bij de behandeling van een grote verscheidenheid aan gezondheidsproblemen is het vermogen om veel van de hormonen in het lichaam te reguleren door het vrijmaken van geblokkeerde meridianen (waardoor meer “qi” in het lichaam beschikbaar is). Sommige van de effecten van acupunctuur die essentieel zijn voor gewichtsverlies zijn:

  • Eerdere studies hebben aangetoond dat acupunctuur de ‘obesitashormonen’ Grehlin en Leptine, die honger en voldoening tegengaan, reguleert.
  • Acupunctuur matigt de stressrespons, wat het vrijkomen van cortisol (het stresshormoon) helpt voorkomen. Wanneer cortisol vrijkomt, volgt al snel insuline, wat leidt tot meer vetopslag.
  • Acupunctuur staat bekend om zijn vermogen om de spijsverteringsfunctie te versterken.
  • Acupunctuur heeft invloed op serotonine dat helpt bij de behandeling van slapeloosheid. Een goede nachtrust is essentieel voor alle functies van uw lichaam, inclusief uw vermogen om af te vallen.
  • Acupunctuur Beïnvloedt de hypothalamus, het controlecentrum in de hersenen voor hormonen en neurotransmitters, waardoor het lichaam weer in balans komt (homeostase).

Al deze voordelen kunnen u helpen om uw doelstellingen voor gewichtsverlies te bereiken. Naast acupunctuur zijn goede voeding en suppletie, fitness en levensstijl aanpassingen nodig om gewicht te verliezen en om op lange termijn gewicht te verliezen. In combinatie met elkaar kunnen deze componenten een oerdegelijk programma vormen dat zelfs de meest hardnekkige gevallen kan helpen.

Schrijf een reactie.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

hooikoorts en acupunctuur Den Haag

Hooikoorts en acupunctuur

Pollen zweven weer in de lucht, gras volop in de bloei en bomen die groeien. Dat kan maar één ding betekenen: hooikoorts. …

Long COVID-19

Long COVID-19 en Acupunctuur

De meeste mensen die Covid oplopen, worden niet ernstig ziek en worden relatief snel beter. Echter, hebben sommigen langdurige …

tabak

Acupunctuur en Stoppen Met Roken

Roken kun je ook wel omschrijven als een nicotineverslaving, het is een complexe verslaving met zowel psychologische als …